En travetur, et afsnit af den svenske krimiserie Beck, Monsieurs hjemmebagte rugbrød og en asiatisk inspireret ret med karry, æbler og hvidkål fra 'Sæson' ...
Bladet Sæson, som man kan hente gratis i Kvickly, har en vanvittig lækkert ret, som jeg bliver nødt til at fortælle om. Den asiatisk inspirerede simregryde med æbler er lavet på ½ time. Og så kan den tilberedes inden gæsterne kommer - et stort plus! Vi spiste ris til og brugte dobbelt mængde karry og chili. Så bliver retten medium til hot i styrke.
1 lille hvidkål eller spidskål afhængig af sæson
2 peberfrugter
2 æbler
1 rød chili
2 stængler citrongræs
2 spsk olivenolie
1 spsk karry
600 g svinekød eller kyllingefilet i tern
2 fed hvidløg
3 dl grøntsagsbouillon
1 dåse kokosmælk
1- 2 spsk fishsauce
1 potte frisk koriander
Snit kålen fint. Snit peberfrugterne. Skær æblerne i kvarte, fjern kernehus og skær æblerne i tynde både. Flæk chilien, skrab kerner ud og hak chilien fint. Skær top og bund af citrongræs, fjern de yderste blade, bank stænglerne og hak stænglerne fint. Varm olien i en stor gryde og svits karryen af. Brun kødet i olien ved god varme. Tilsæt chili, citrongræs, presset hvidløg, kål og peberfrugter. Vend godt rundt og lad det stege i ca. 5 min. Tilsæt bouillon og lad retten simre under låg i ca. 10 min. Tilsæt æbler og lad retten simre i yderligere ca. 5 min. til kødet er mørt. Hæld kokosmælk ved og kog op. Tag gryden af varmen og smag retten til med fishsauce. Hak koriander og vend i retten.
tirsdag, oktober 09, 2012
Hverdagens stille glæder
Abonner på: