søndag, november 01, 2015

Gulerodskage med havtorn

Lige nu er der havtorn mange steder ved vores kyster. De pynter så fint fx på en kage. Min hjertenskær er god til at bage, og da vi havde gæster i går, blev disse fine gulerodskager tryllet frem. Her er opskriften, men jeg vil dog anbefale at bruge rapsolie, da det er sundere end vindruekerneolie.


350 g sukker
240 g revet gulerod
250 g mel
3 g natron
3 g bagepulver
3 g kanel
190 g vindruekerneolie
3 æg
50 g valnødder
25 g græskarkerner

Pynt:

Flødefriskost
Flormelis
havtorn

Alt røres sammen og lægges i en smurt form. Kagen bages ved 165 grader, til man kan stikke en strikkepind i den, uden at noget hænger fast. Pynt med flødefriskost rørt med lidt flormelis - og gerne havtorn. De små kager her er stukket ud med en udstikker.