torsdag, juni 28, 2012

Køkkenskriverier


Jeg er så heldig at have en mand, der kan lide at bage og at lave mad. Da vi havde gæster i går, kreerede han en porre-rucola tærte med cæsarsalat til og to speltbrød, som er blevet en fast ingrediens i vores hverdag.

Tærte
Porre-rucola tærte: Man laver en tærtebund og bager, som man plejer. Man prikker bunden og får den sprød ved først at bage den i 10 minutter ved 210 grader med et stykke bagepapir over. Så skrues ned til 180 grader, og bunden bages videre i 5 minutter uden bagepapiret over.
2 store porrer i skiver og 2 pressede hvidløgsfed sauteres på en pande, og når porrerne er møre, sauteres 100 g rucola med i 1 minut. Grøntsagerne lægges på den forbagte tærtebund, og en æggestand af 1½ dl mælk, 1 dl piskefløde, 3 tsk salt og 2 æg hældes over. Tærten bages nu i 50 minutter ved 180 grader. Pynt med parmesan i meget tynde skiver og friske basilikumblade.

Og skulle du have lyst til at bage vores brød er opskriften her: 2½ dl kold mælk blandes med 10 g gær + 100 g rugmel og en dl hørfrø. Blandingen står natten over, og næste dag møffes følgende i:

300-400 g usigtet speltmel
1 æg
2 tsk. salt
1 tsk. kardemomme
100 g rapsolie

Hæver et par timer, slås op og efterhæver 30 minutter. Bages 40 minutter i varmluftovn ved 200 grader.