fredag, november 02, 2012

Kys og klaps


Jeg er jo vild med biografier og selvbiografier, og nu er jeg næsten færdig med at læse 'Kys og klaps' af skuespilleren Helle Hertz. Det er en hjertevarm og god bog, som jeg er fløjet igennem på rekordtid.

Hun fortæller ærligt om den store sorg over at blive forladt som 50-årig, men det blev hendes chance til at finde sig selv. Hun fortæller også om dengang, hvor det var hende, der gik fra mand og tre børn og blev udråbt som ravnemor på aviserne forsider. Det er en bog om at blive tvunget til tage ansvar for sit eget liv.

Barndommen var præget af ordblindhed og problemer i skolen, men til sin egen overraskelse finder hun som halvvoksen ud af, at hun kan noget - nemlig spille teater - og de seneste 25 år har hun været ansat på Det kongelige Teater. Men det vigtigste i livet er familien, børnene, barnebarnet og vennerne. Hendes tilbageblik og refleksioner om at slutte fred med sine fejltagelser, sit liv, sine sorger, sin alder og de andre tunge sten i rygsækken er forrygende og lærerig læsning.

Hvad læser du i øjeblikket?