mandag, november 18, 2013

Et hit her i huset


Fra køkkenet kan vi nyde udsigten til fuglene udenfor ...

Denne form for aftensmad er et stort hit her hos os - enkelt og lækkert. Det er grønkålssalsa og spicy mørbrad. Vi laver gerne en stor portion, så der er til et par dage.


Grønkålssalsa
250 g grønkål
2 æbler
2 gulerødder
1 fed hvidløg
3 spsk. æblecidereddike
3 spsk. rapsolie
2 tsk. sukker salt og peber

Riv grønkålen af stokken, og skyl den godt. Fjern kernehuset fra æblerne, skræl gulerødderne og pil hvidløget. Hak æble og gulerod groft, kom det hele i en foodprocessor sammen med æblecidereddike, rapsolie, sukker, salt og peber, og kør det til en grov salsa.

Spicy mørbrad
1 svinemørbrad (ca. 600 g)
1 spsk. stødt spidskommen
2 tsk. sød røget paprika
1 tsk. cayennepeber
1 tsk. tørret oregano
2 tsk. hvidløgspulver
2 tsk. salt
2 spsk. muscovadosukker

Afpuds mørbraden. Bland spidskommen, paprika, cayenne, oregano, hvidløgspulver, salt og sukker, og kom det i en frysepose. Kom mørbraden i og gnub krydderierne godt ind i kødet. Læg den i køleskab i minimum 1 time, eller natten over. Brun mørbraden i olie på en varm pande og steg den færdig i ovnen ved 185° i ca. 25 minutter, eller til den har en temperatur på ca. 75°.