mandag, august 23, 2021

Naturens uge og en anbefaling

Den 6. til 12. september er det Naturens uge. Med fondsstøtte i de næste tre år vil Friluftsrådet og Danmarks Naturfredningsforening udvide Naturens Dag til en hel uge. Målet er at inspirere børn og voksne til at opleve naturen og opdage alle de ting, man kan lave derude.

Der er fx rundvisninger i Arboretet i Hørsholm. Sådan en rundvisning har jeg tidligere været med på - det var en stor oplevelse. Arboretet er fuldt af fantastiske træer og buske. Året rundt er der spændende arter, som man kan gå på opdagelse i, nye planter i fuldt flor og masser af dyr og svampe, der har valgt at bosætte sig i området. Den 12. september kan man komme med på en rundvisning i den levende samling kl. 9, 11 eller 13.

Jeg vil også gerne slå et slag for en ny bog, jeg netop er færdig med at læse: 'Halvt i himlen' af Lone Hørslev. Det er en fortælling om familiehemmeligheder i 1920'ernes København og handler om forfatterens egen oldemor og en skæbnesvanger sommerforelskelse. Om en let forhutlet tilværelse i 'Pisserenden' og om at komme i lære på Oskar Davidsens nyåbnede smørrebrødsrestaurant på Nørrebro. Bogen er fængslende, og man bliver klogere på den tids barske levevilkår, hvis man ikke hørte til de bedrestillede.