torsdag, februar 02, 2012

En aften på Dragsholm Slot

Vi er medlem af Slow Food bevægelsen og har nydt mange af de spændende arrangementer. I går var det en oplevelse lidt ud over det sædvanlige på Dragsholm Slot!

Det er jo vinter, og vi tærer på ressourcerne. Der er ikke meget at gøre godt med i haven, selv om vinteren ikke har været kold, men på hylderne i forrådskamrene er der ikke tømt endnu. Slow Food Odsherred havde bedt køkkenchef Claus Henriksen om at åbne ind til gemmerne og lave en vintermiddag, som kunne varme krop og sjæl og inspirere os til at arbejde med vores egne forråd. Den, der gemmer til natten, gemmer nemlig ikke kun til katten, men også til de lange vintermåneder. Før og under middagen blev der talt om forråd gennem tiderne, og vi hørte bl.a. om hjemmelavet tomatchutney, tomatketchup og tomatmarmelade. Og har du nogen sinde prøvet at komme solbærblade i snaps og hybenroseblade i eddike?


Bagefter fik vi tre meget lækre retter: Lyssej med maltjord og ramsløgsolie - svinespoleben med knuste kartofler, bagt rødbede og grønkål - og luftig skyr med mælkeis, syltet havtorn og knust marengs ...