torsdag, februar 07, 2019

GeoArt krystalmuseum

I søndags besøgte vi GeoArt krystalmuseum. Det ligger ved Tisvilde Hegn mellem Helsinge og Frederiksværk. Siden åbningen har der været skiftende udstillinger af kunst og en permanent udstilling og salg af krystaller, sten, mineraler og fossiler fra hele verden. Der er også møbler, kunsthåndværk, stoffer og gaveideer fra Indonesien, Thailand, Laos og Burma - og en smykkeafdeling. Virkelig spændende!

Britt og Gunnar åbnede butikken i sin tid, fordi de var interesserede i sten og stenslibning, og de sælger stadig udstyr til at slibe sten. Vi fik en rigtig hyggelig snak med Gunnar.

På hjemmesiden kan man læse:
'Behovet for at kunne præsentere udstillingen af sten, krystaller og mineraler på en ordentlig måde førte i 1996 ved lidt tilfældighed til, at der blev bestilt 20 vitrineskabe på Bali. Besværligheder omkring leverancen førte til det første besøg på Bali. Her blev det besluttet ikke bare at sende 20 tomme vitrineskabe hjem, men at fylde dem med forskellige genstande inden afsendelsen. På den måde startede vores salg af ting fra Østen. Faktisk endte en del af vitrineskabene med også at blive solgt, og så var grundlaget for endnu en tur til Bali tilstede. Det er blevet til mange ture siden da ...'