søndag, juni 28, 2020

Åbne haver bl.a. hos Nina Ewald

Vi har været på en meget inspirerende tur rundt og set flere haver i 'Haveslangen i Rudersdal', som Nina Ewald er primus motor i. Nina er en kendt havebogsforfatter og forfatter til bogen 'Kreativt genbrug - idéer til haven'. Det var en stor inspiration at se, hvordan hun har udformet sin egen have og pynter med fx gamle zinkvandkander. Hun har de smukkeste roser, og vi fik en liste på navne på de 32 sorter, hun har. Der er klippede buksbom, stauder, græsser og en lille køkkenhave med drivhus og bigård.


Lige rundt om hjørnet fra Skolevej i Holte lå den næste have, vi så,  hos familien Pagh-Schou. Deres stil er lidt anderledes, mindst lige så smukt - mere 'fint'. 



Overfor lå en tredje åben have med en masse fine detaljer. Det var hos Jette Lindskou og Helge Skovborg - en gammel have, som er Jettes barndomshjem. Køkkenhaven var anlagt i store højbede, og der er en bro gennem et rododendronbed. En idé, jeg tog til mig, var om foråret at lave nogle snore sat på pinde, så der dannes et net, som dahliaer kan vokse op igennem og dermed være sikret mod at vælte i regn og storm.  
   Jeg kan varmt anbefale at tage ud og se, når der er åbne haver. Man får så mange nye idéer til sin egen have.