I dag er vi kommet til Q i Petunias Billed ABC, og det var svært, da jeg hverken quilter eller danser quickstep :-) Men en hjemmelavet quiche, vil jeg gerne vise jer - den er lækker og fyldt med gode sager som porrer og fløde. Og endnu bedre er det, at det er Monsieur, der har lavet den.
Porre-rucola quiche:
Man laver en tærtebund og bager, som man plejer. Man får bunden sprød ved først at bage den i 10 min ved 210 grader med et stykke bagepapir over, så skrues ned til 180 grader, og bunden bages videre i 5 minutter uden bagepapiret over.
2 store porrer i skiver og 2 pressede hvidløgsfed sauteres på en pande, og når porrerne er møre, sauteres 100 g rucola med i 1 minut. Grøntsagerne lægges på den forbagte tærtebund, og en æggestand af 1½ dl mælk, 1 dl piskefløde, 1-2 tsk salt (efter smag) og 2 æg hældes over. Tærten bages nu i 50 minutter ved 180 grader. Pynt med parmesan i meget tynde skiver og friske basilikumblade. Serveres med blandet salat, bon appetit :o)
Her er mange flere bud på ABC'en og Q.
fredag, januar 15, 2010
Billed ABC: Q
Abonner på: