Karrygul er blevet moderne igen, kan man se på H&M's forårskatalog. Det er dejligt at svælge i lækkert forårstøj på en dag som i dag, hvor vejret er vådt og gråt. Og meget apropos fik vi Meyers vegetarcurry i går. Den var smuk gul i farven og bliver nu indført i repertoiret her i huset.
Vegetarcurry
3 gulerødder
200 g knoldselleri
3 stængler bladselleri
2 porrer
2 løg
2 æbler
3 spsk. rapsolie
1 fed grofthakket hvidløg
2 spsk. karry
2 dl vand
2 spsk. æbleeddike
1 dl piskefløde
10 g frisk fintrevet ingefær
Skal og saft af 1 usprøjtet citron
Havsalt og friskkværnet peber
1 bundt frisk koriander
Rens og klargør grønsager og æble og skær det hele ud i grove tern. Kom alle grønsagerne i en gryde med olie, hvidløg og karry. Sauter grønsagerne i 2-3 minutter og tilsæt så vand og eddike. Damp grønsagerne under låg i 4-5 min. til de er møre, men stadig med godt bid. Tilsæt fløde, tag låget af og kog ind, til fløden begynder at tykne og samle grønsagerne. Tilsæt friskrevet ingefær, citronskal og -saft, salt og peber, og smag til. Måske skal der mere citron eller ingefær i. Server retten med frisk koriander på toppen.
Fra Claus Meyers Almanak.
tirsdag, januar 07, 2014
Karry for øjet og for maven
Abonner på: