lørdag, september 12, 2020

Naturens Dag

I morgen er det Naturens Dag, og vi opfordres alle til at komme ud på tur. På hjemmesiden Naturens Dag er der samlet en lang række arrangementer.

Naturens Dag er Danmarks Naturfredningsforenings og Friluftsrådets mærkedag for naturoplevelser, og formålet er at åbne naturen for børn og voksne. At få os væk fra skærmen.

Naturen gør børn glade, koncentrerede og sunde, og den er verdens bedste legeplads. Naturens Dag skal være med til at give børn og deres familier en anledning til at genopdage naturen og bruge den hele året.   

Da jeg var barn, legede vejens unger ude hver dag - vi klatrede i træer, spillede bold, legede skjul, hinkede og byggede huler. Vores nabo havde en ret vild have, hvor vi børn fik lov at boltre os. Her var vi medlem af en hemmelig klub og byggede et klubhus med eget flag - der var indgang til klubhuset gennem en jordhule. Man blev optaget i klubben ved et særligt ritual, hvor vi røg kridtpiber - det var højtideligt og med løfte om, at ingen andre skulle få noget at vide om vores hemmelighed. Børn er gode til at bruge deres fantasi.

I morgen på Naturens Dag er der fx åben have hos Nina Ewald Holte. Denne smukke have vil jeg tage ud og besøge, så her kommer billeder senere på dagen.