lørdag, maj 22, 2021

Har du en anbefaling?

Vi var i Tivoli for et par dage siden og blev helt overvældet af de utroligt mange og smukke blomster. Men det er blevet en dyr fornøjelse at gå i Tivoli! Jeg har en veninde, der har 'guldkort' og derfor kan have tre gæster med, og det var jo dejligt. Hun fortalte om udgiften, da hun havde sine børnebørn med, der alle skulle have et turpas og hele familien noget at spise.

Men så kan man jo også bare glæde sig over alle de ganske gratis haver og parker, der  er værd at besøge. Der er fx Haveselskabets Have på Frederiksberg, Botanisk Have i København, Kongens Have, Nivaagaards rododendronpark  og Frederiksberg Have.  

Det kunne være dejligt med en liste over steder, I andre vil anbefale!

Lisbeth med bloggen Byhaven i Ebeltoft skrev i går, at hun anbefaler Botanisk Have i Aarhus og Forstbotanisk Have (kaldet Den hemmelige have) syd for Marselisborg. 

Er der steder, du vil anbefale?  

Billederne herunder er fra Haveselskabets Have midt i maj sidste år. Hvis du ikke har været der og bor i nærheden, så gå en tur derinde og lad roen sænke sig. Der er så smukt! Jeg oplevede Haveselskabets Have for første gang til et blogtræf i 2012.

Fra Haveselskabets hjemmeside: 'Indgangen til Haveselskabets have er fra Frederiksberg Runddel - ved siden af hovedindgangen til Frederiksberg have. Haven fik sin nuværende placering i 1880, og siden da er haven gået i arv gennem flere generationer af landskabsarkitekter. De har sat deres præg på haven, uden at det er gået ud over den samlede helhed. Der er variation mellem større og mindre haverum og en stor mangfoldighed i plantevalg og karakterer, som gør, at man som besøgende får forskellige indtryk, når man af stiforløb bevæger sig rundt mellem haverummene'.