tirsdag, februar 16, 2010

En gammel malkeko og thrombin

Hestemule
I søndags kunne man læse et meget spændende indlæg i Politiken om thrombin, det omdiskuterede 'madklister', som nu er blevet tilladt af EU. Indlægget var skrevet af Birgitte Escherich, der er ekspert i kost og sundhed. Nogle af hendes synspunkter er, at slørede affaldsprodukter og tilsætningsstoffer fører til fedme, og at man skal have en højere ledvogtereksamen for at kunne gennemskue, hvad et produkt indeholder. Nu kan man få en senet, gammel malkeko til at ligne en lækker, velhængt mørbrad. Men hvem læser det med småt og ser, at et produkt er tilsat thrombin? Det er naturligvis et ønske fra industriens side - et ønske om at score en masse penge.

Så vidt jeg har forstået, er et af de alvorlige problemer ved thrombin, at kødet får en større overflade og derved flere bakterier, og at mange mennesker vil blive syge af madforgiftning, fordi de af gammel vane eller uvidenhed ikke vil gennemstege kødet.

Hvad mener du om kødklisteret thrombin?