torsdag, oktober 31, 2013

Verdens bedste suppe


Ja, intet mindre end verdens bedste suppe - min hjertenskær har tryllet i køkkenet og frembragt denne skønne jordskokkesuppe med chili, karry, hvidløg, ingefær og kokosmælk. Opskriften er fra Sæson og til fire personer.

500 g jordskokker
1 spsk rapsolie
1-2 tsk karry
1 løg
1 fed hvidløg
1 rød chili
1 stort æble, fx coxorange
1-2 spsk citronsaft
7-8 dl hønse- eller grøntbouillon
1 spsk revet ingefær
2 dl kokosmælk light
Salt og peber

Tilbehør: 25 g ristede, saltede græskarkerner og 4 grove boller.

Rens og skær jordskokkerne i tern - og rist dem i olie. Tilsæt karry, finthakket løg og finthakket hvidløg, udkernet og finthakket chili, æble skåret i tern og rist videre 3-4 minutter. Hæld bouillon over, tilsæt ingefær og lad suppen småkoge 20 minutter, eller til jordskokkerne er helt møre. Hæld kokosmælk i gryden og kog suppen godt igennem, før den blendes og smages til med salt og peber.
Anret suppen i skåle, drys med græskarkerner og server med gulerodsboller.