torsdag, november 19, 2020

Tur gennem Arboretet

Er det ikke en fantastisk farve? Det er japanske glasbær. Vi gik en dejlig tur i Arboretet, som ligger i Hørsholm.  Et arboret er en samling af træer og buske  til bl.a. forstvidenskabeligt brug.    Jeg føler mig heldig over at bo i Danmark, hvor vi har fire årstider, og jeg elsker at komme i Arboretet på alle årstider. Der var stadig træer og buske med flotte efterårsfarver og også rigtig mange spændende bær og frøstande.   

Under en busk lå der et utal af disse frøstande/frugter, som var ganske lette og luftige. Jeg kunne ikke se noget navn på busken. Er der en af jer, der ved, hvad busken hedder?

Arboretet har cirka 2.000 forskellige træer og buske, men over 8.500 planter, som er registreret i en fælles database. I december sidste år var vi på en rundvisning og hørte om træer fra hele verden.

Når coronaen er overstået, afholdes der løbende rundvisninger, hvor forskere, medarbejdere eller studerende fortæller om deres forskning og de spændende træer i samlingen. Rundvisningerne er gratis og tilmelding er ikke nødvendig.

De første træer blev plantet i 1936, og de ældste træer er over 80 år. Man kan finde træer fra 1934, fordi de begyndte deres liv i Forstbotanisk Have i Charlottenlund. Det er en 100 år ældre forløber for Arboretet i Hørsholm, og Forstbotanisk Have i Charlottenlund er også et besøg værd.