tirsdag, maj 18, 2010

Anderledes pindemad

Japansk ret
Japansk mad er et nyt bekendtskab for mig, som jeg på det varmeste kan anbefale! I lørdags var vi på Sukiyaki med et vennepar. Vi fik teppanyaki, det vil sige retter, der tilberedes på en stor kogeplade i bordet, som gæsterne sidder rundt om. Den unge mandlige kok var en sand mester, der med yndefulde bevægelser, som om det var en teceremoni, stegte kød, fisk og grøntsager - alt sammen serveret med små skåle ris og forskellige saucer. Vi fik en 4-retters teppanyakimenu bestående af en starter, 3 stykker sushi (eller en lille sashimi), grøn salat, oksefillet og grøntsager. Alt var så velkrydret, at jeg aldrig har smagt noget lignende. Ingefær, soya og wasabi er de dominerende smagsgivere.

Jeg spiser ikke selv fisk, men der var så rigeligt af andre ting, at jeg knapt kunne rokke med ørerne, da vi var færdige med at spise.

Det er en fordel at kunne spise med pinde!

Japansk ret