torsdag, maj 19, 2011

Man skal have en passion


Jeg kan godt lide at have forbilleder – mennesker som på en eller anden måde har gjort noget særligt eller har en særlig måde at tackle livet på. Kit Kruse er gjort af et ganske særligt stof, og hun underviser stadig i gymnastik i en alder af 83 flere gange om ugen. Man skal ha’ en passion, mener hun, og det er stort set ligegyldigt, hvad det er. Hun har lige udsendt en dvd om gymnastik, ballet og dans, og hun er hovedperson i en ny bog, der handler om at få det bedste ud af livet. Og hvad er det så, vi andre kan lære? Vi kan lære at vi skal elske os selv og vores krop, mærke vores kvindelighed, og at det er vigtigt virkelig at se andre.

Den spændende dame har med sin positive tankegang tacklet en kræftsygdom og sin ægtefælles alt for tidlige død. I stedet for sorg og ensomhed, har hun valgt at få nye venner i alle aldre. Man kan rent faktisk vælge, hvordan ens liv skal blive, mener hun. I en tid, hvor det forventedes, at en gift kvinde blev hjemme ved børn og kødgryder, rejste Kit Kruse rundt i verden med sine gymnastikopvisninger.

Jeg synes måske nok, at bogen er lidt for letbenet fortalt – lidt damebladsagtigt. Men kernen i den er spændende, og man lærer et helt specielt og elskeligt menneske at kende. Bogen hedder ’Livet skal strækkes og bøjes – livsglæde for viderekomne’, og den er skrevet af Mette Bennike.