onsdag, september 14, 2011

Blomsterne og bierne


I går fandt jeg ud af, at honning ikke er honning. Slow Food havde arrangeret en honningaften, og efter at have smagt 9 forskellige slags honning, fik jeg en fornemmelse af, hvor stor variation der kan være i smag og aroma. Ikke underligt afhænger det af, hvilke blomster bierne trækker på, men som almindelig honningmadsspiser har jeg bare aldrig tænkt over det. Selv inden for meget korte afstande kan smagen variere voldsomt. Vi smagte honning fra to bifamilier, der havde deres stade en meter fra hinanden, og forskellen var tydelig.

Aftenens to foredragsholdere har bigårde tre forskellige steder i Furesø kommune, netop for at få så forskelligartet honning som muligt. Vi fik også en spændende introduktion til bifamiliernes opbygning, deres adfærd og ikke mindst deres forbløffende kommunikationsevner. Det er simpelt hen utroligt, at sådan nogle små kræ kan fortælle hinanden, hvilken retning, de skal flyve for at finde nektar, hvor langt de skal flyve, og hvilken kvalitet nektaren har!

Arrangementet var henlagt til restaurant Skovlyst i Hareskoven, fordi det ene af bistaderne befinder sig der. Det var heldigt, for der var ikke noget at udsætte på hverken øllet eller maden :-)