søndag, september 20, 2009

Pyha siger jeg bare

Hyldebær
Jeg har læst i avisen, at influenzaen bliver en mild omgang. De sidste uger er antallet af nye danskere, der bliver smittet med H1N1 gået kraftigt ned - og er nu næsten gået helt i stå.

Update:
Flere har bedt om opskriften på Monsieurs porre-rucolatærte, så den kommer her:

Man laver en tærtebund og bager, som man plejer. Man får bunden sprød ved først at bage den i 10 min ved 210 grader med et stykke bagepapir over, så skrues ned til 180 grader, og bunden bages videre i 5 minutter uden bagepapiret over.
2 store porrer i skiver og 2 pressede hvidløgsfed sauteres på en pande, og når porrerne er møre, sauteres 100 g rucola med i 1 minut. Grøntsagerne lægges på den forbagte tærtebund, og en æggestand af 1½ dl mælk, 1 dl piskefløde, 3 tsk salt og 2 æg hældes over. Tærten bages nu i 50 minutter ved 180 grader. Pynt med parmesan i meget tynde skiver og friske basilikumblade. Server en ordentlig gang blandet salat til.

Bon appetit :o)

Tærte