søndag, februar 06, 2011

Jacob Holdt på P1

Foto: Thomas Holmby Hansen
I går skrev jeg om Amerikanske Billeder, og nu kan man sjovt nok høre Jacob Holdt i 'Besøgstid på P1' - udsendelsen kan både podcastes og høres på computeren. Det må da være synkronicitet.

For 40 år siden rejste Jacob Holdt til USA. Han blaffede cirka 160.000 kilometer og boede i 400 vidt forskellige hjem. Siden han kom hjem i midten af 70’erne, har hans Amerikanske Billeder været vist og diskuteret over alt i Danmark.

Jacob Holdt har en af de mest spændende hjemmesider, jeg er stødt på. Vi kender ham jo mest for hans mange rejser gennem USA’s slum, hvor han har åbnet vores øjne for ufattelige forskelle og uligheder i det amerikanske samfund. Sjældent har jeg set så omfattende en personlig hjemmeside - en guldmine af interessante artikler og emner, som jeg bliver ved med at vende tilbage til: slægtsforskning, astrologi, Holdts eget curriculum vitae, kapitler om hans rejseledsagere og om hans forankring i Care, hobbies, om at blaffe, billeder/fotogalleri osv. Kort sagt et utrolig spændende menneske - kig selv, og bliv overbevist!