mandag, februar 28, 2011

Picnic


Jeg drømmer om at fylde picnickurven med lækkerier og at kunne sidde ude i græsset og spise.

Picnic er noget særligt. Nogen bedre lejlighed for at slappe af, være sammen, nyde naturen og samle på nye oplevelser og minder findes ikke. Et tæppe, en kurv og et smukt landskab får maden til at smage utrolig meget bedre. Ren magi! Min venindes tredive års fødselsdag blev holdt som en masseskovtur med S-tog fra Vesterbro til Bagsværd Sø. Det er 20 år siden, og den dag står stadig fuldstændig klart i min erindring.

Vi har en forestilling om, at en picnic helst skal foregå i skovkanten, i en park eller på stranden, men mulighederne er uudtømmelige: vores egen baghave, zoologisk have, et museum, hvor som helst. Vi forbinder også en picnic med perfekte damebladsanretninger, men mindre kan gøre det. Og uanset hvad man kommer i kurven, er forventningerne og forberedelserne lige så stor en del af oplevelsen som selve picnic’en.

Så er der det med vejret, som man aldrig kan være helt sikker på. Men det er jo ikke det, det kommer an på. Fornøjelsen ved godt selskab og god mad bliver ikke mindre af, at skovturen eventuelt kommer til at foregå indenfor i regnvejr. Man kan brede et tæppe ud til at sidde på, hvis det skal være.

Det vigtigste er at være sammen med nogen, man kan lide at være sammen med. Mad, snak og spontan latter giver ny energi og minder os om, at de største glæder som regel er de enkle.