Overraskelsen til mig i går var en spændende aften på restaurant Madkunsten i Nykøbing S., hvor Slow Food-bevægelsen havde fået Inger fra 'Nielsen og Nielsen' til at fortælle om krydderurter. De to Nielsener driver et lille økologisk gartneri med krydderurter, og specialet er frilandskrydderurter, som bliver meget mere aromatiske end dem, der drives i væksthuse. Vi hørte om både dagligdags krydderurter og de mere eksotiske typer som de gamle glemte isop og sar, vi hørte om deres kulturhistoriske betydning og fik smagsprøver. Bagefter kunne man lave sin egen krydderolie med frisk toscansk olivenolie på kønne flasker med krydderurterne rosmarin, salvie og timian, som er de eneste, der findes på friland på denne årstid. Til sidst fik vi en dejlig middelhavsmiddag - forretten var diverse bruschetta, hovedretten den kendte toscanske ret pasta e fagioli, som indeholder disse 3 krydderurter - og til sidst tiramisu.
fredag, februar 25, 2011
Krydderurter og middelhavsmiddag
Abonner på: