søndag, juli 03, 2011

På vandring ved Dragsholm Slot


V i har været på urtevandring ved Dragsholm Slot. Naturvejleder var Jørgen Stoltz, der i 2½ time holdt både børn og voksnes interesse fangen med sin store viden.


På en vandretur gennem skov, over mark og langs stranden så og smagte vi på nogle af de urter, der bruges i slottets køkken.


Det var noget af en oplevelse, og vi hørte blandt andet om strandasters, strandkål, strandarve, strandbede, røllike, febernellikerod, brændenælde, korsknap, katost, vild løg, ramsløg, løgkarse og skovmærke - og lærte at finde dem i naturen. Vi smagte også på en skovmærkesnaps. Der var mange børn med, som morede sig med at finde små frøer.


Turen sluttede af med en frokost på Bastionen, spisehusets terrasse, hvor vi fik de lækreste hjemmelavede pølser med en kartoffelsalat med bl.a. blomster fra vild løg.Køkkenet på Dragsholm Slot er et nyskabende gourmetkøkken, der bruger årstidernes råvarer fra Lammefjorden og det øvrige Odsherred og har rødder i det danske og nordiske køkken. Dragsholm Slot blev opført omkring 1215 og er bygget om og til flere gange.

Der er urtevandring igen den 7. august , 4. september og 16. oktober – kan anbefales!