søndag, maj 24, 2009

Naturlig overflod

Naturlig overflodEn bog, jeg igen og igen vender tilbage til, hedder 'Naturlig overflod' og er skrevet af Sarah Ban Breathnach. Som undertitel står der 'Daglige tekster til inspiration og glæde' - og det er sandt, for det er det virkelig. Hver dag i året har et lille kapitel, hvor forfatteren starter med et citat, der slår dagens tema an. Ved dagen i dag den 24. maj er citatet: 'Vi kan ikke lave om på virkeligheden, men lad os ændre de øjne, hvormed vi ser virkeligheden'. I afsnittet fortæller forfatteren om, at tomme rum sprudler af muligheder, at hun har tømt sin kaminhylde for ting, hun er vokset fra.

Hver måned forslår hun nogle enkle glæder - i maj måned foreslår hun blandt andet at rydde op i en rodeskuffe, at give sig selv et tegn på agtelse på Mors Dag, at lære om Feng Shui og at leje en gammel film fra 30'erne eller 40'erne og tænke over, hvorfor disse film er dejlige at se på ...

Bogen fortæller om at opleve skønheden i hverdagen og at være opmærksom på alle de små ting, der giver indhold i tilværelsen. Jeg kan ikke varmt nok anbefale bogen, som kan vist kun købes antikvarisk eller lånes på biblioteket - og har været en kæmpe bestseller.

Denne morgens naturlige overflod består hos mig i, at havedøren står åben, og fuglene synger lige udenfor, og om lidt vil jeg gøre klar til at være sammen med venner.

Rigtig god søndag!