lørdag, marts 22, 2008

Mysterier

Da jeg var helt ung, var Erich von Däniken et navn, der blev talt en del om. Han udgav en række bøger om nogle af verdens store mysterier, som var guf for mange unge mennesker - og nysgerrige ældre.

"Fortids gåder... fremtids virkelighed..." hedder én af dem. Med baggrund i en mængde af arkæologiens ubesvarede spørgsmål fremsatte han hypoteser om, at teknisk veludviklede væsener i en fjern fortid som astronauter fra rummet har gæstet jorden, hvor de blev modtaget som guder.

Von Däniken (født i 1935) har skrevet 26 bøger og er lige så ivrig og overbevist i dag, som han var i 1970'erne, og han har for nyligt udgivet endnu en bog, 'Arrival of the Gods: Revealing the Alien Landing Sites at Nazca' (1998).

Forskerne ved stadig ikke ved, hvordan de gamle ægyptere byggede pyramiderne eller rejste obeliskerne med den teknologi, de havde til rådighed. Man ved heller ikke, hvordan mayaerne opførte deres pyramider, hvordan englænderne rejste Stonehenge, eller hvem der stod bag Påskeøernes kæmpe stenhoveder.

Hvad enten han teorier har hold i virkeligheden eller ej, er hans bøger meget spændende.
Han har en flot hjemmeside!