torsdag, april 02, 2009

Pusterum i en travl hverdag

En ny bog vil gerne lære os at bruge dagens små pauser på at være offline rent mentalt. At lære os at vende blikket indad og at fokusere på os selv i en travl hverdag, så vi ikke bliver udmattede. Vi skal lære at meditere, når vi fx står under bruseren, sidder ved morgenbordet eller i toget – eller som forberedelse til et vigtigt møde. Øvelserne skal hjælpe os til at fokusere på netop den opgave, man er i gang med, for at bevare den mentale sundhed og undgå stress.

’Meditation for alle’ er skrevet af Ingrid Ortmann og henvender sig primært til kvinder, fordi kvinder er lidt for ivrige efter at have mange bolde i luften på en gang. Ingrid Ortmann er cand.pæd.psyk. og har i mere end 25 år undervist i afspænding og meditation.

Vi skal unde os selv den luksus flere gange om dagen at fokusere på os selv, koble af hurtigt og effektivt, og mærke roen indfinde sig. At gå en tur er godt og afslappende, men ved meditation mærker man efter, hvordan det går lige nu fx via åndedrættet. Bogen har indlagt cd med 17 guidede øvelser og meditationer indtalt af Ingrid Ortmann og med musik af Anders Wahlstrøm.

Den bog napper jeg lige med næste gang, jeg er på indkøb. Er det noget for dig?