tirsdag, oktober 09, 2012

Hverdagens stille glæder


En travetur, et afsnit af den svenske krimiserie Beck, Monsieurs hjemmebagte rugbrød og en asiatisk inspireret ret med karry, æbler og hvidkål fra 'Sæson' ...



Bladet Sæson, som man kan hente gratis i Kvickly, har en vanvittig lækkert ret, som jeg bliver nødt til at fortælle om. Den asiatisk inspirerede simregryde med æbler er lavet på ½ time. Og så kan den tilberedes inden gæsterne kommer - et stort plus! Vi spiste ris til og brugte dobbelt mængde karry og chili. Så bliver retten medium til hot i styrke.

1 lille hvidkål eller spidskål afhængig af sæson
2 peberfrugter
2 æbler
1 rød chili
2 stængler citrongræs
2 spsk olivenolie
1 spsk karry
600 g svinekød eller kyllingefilet i tern
2 fed hvidløg
3 dl grøntsagsbouillon
1 dåse kokosmælk
1- 2 spsk fishsauce
1 potte frisk koriander

Snit kålen fint. Snit peberfrugterne. Skær æblerne i kvarte, fjern kernehus og skær æblerne i tynde både. Flæk chilien, skrab kerner ud og hak chilien fint. Skær top og bund af citrongræs, fjern de yderste blade, bank stænglerne og hak stænglerne fint. Varm olien i en stor gryde og svits karryen af. Brun kødet i olien ved god varme. Tilsæt chili, citrongræs, presset hvidløg, kål og peberfrugter. Vend godt rundt og lad det stege i ca. 5 min. Tilsæt bouillon og lad retten simre under låg i ca. 10 min. Tilsæt æbler og lad retten simre i yderligere ca. 5 min. til kødet er mørt. Hæld kokosmælk ved og kog op. Tag gryden af varmen og smag retten til med fishsauce. Hak koriander og vend i retten.