Lige nu er der havtorn mange steder ved vores kyster. De pynter så fint fx på en kage. Min hjertenskær er god til at bage, og da vi havde gæster i går, blev disse fine gulerodskager tryllet frem. Her er opskriften, men jeg vil dog anbefale at bruge rapsolie, da det er sundere end vindruekerneolie. 
350 g sukker 
240 g revet gulerod 
250 g mel 
3 g natron
 
3 g bagepulver 
3 g kanel 
190 g vindruekerneolie 
3  æg 
50 g valnødder 
25 g græskarkerner 
Pynt: 
Flødefriskost 
Flormelis 
havtorn 
Alt røres sammen og lægges i en smurt form. Kagen bages ved 165 grader, til man kan stikke en strikkepind i den, uden at noget hænger fast. Pynt   med flødefriskost rørt med lidt flormelis - og gerne havtorn. De små kager her er stukket ud med en udstikker.
søndag, november 01, 2015
Gulerodskage med havtorn
Abonner på:
 
