mandag, juni 27, 2005

Maskuline speltboller

Sent om aftenen efter min sengetid har Monsieur det med at få en ubændig trang til at bage speltboller. Eller i hvert fald gøre de indledende manøvrer, for dejen skal langtidshæve. Jeg hørte godt, at der blev rumsteret i køkkenet i går aftes ved midnatstid, så ferien blev indledt behørigt i morges med hjemmebagt morgenbrød.

Nu skulle det her jo nødigt udvikle sig til et dameblad, men bollerne er eminente:

Monsieurs speltboller2½ dl kold mælk blandes med 10 g gær + 100 g speltmel og et par arbejdsmandshåndfulde knækkede rugkerner. Blandingen står natten over, og næste dag møffes følgende i:

300-400 g speltmel
1 æg
2 tsk. salt
1 tsk. kardemomme
50-100 g vindruekerneolie

Hæver et par timer, slås op og efterhæver 30 minutter.
Bager ved 200 grader i varmluftovn i 20 minutter.

Husk: økologisk mælk, økologisk speltmel, økologiske rugkerner, økologisk æg, økologisk olie, Maldon Sea Salt.