lørdag, november 05, 2011

Udflugt i det smukke vejr


Det smukke vejr fik os til at tage en tur til Flynderupgård i Espergærde. Den gamle lystgård er nu ud over museum også et landbrug, der drives, som man gjorde omkring 1920. Her er en lille købmandsbutik, som de så ud dengang, en skolestue og et spisehus, hvor man kan købe mad som den, der blev serveret for landarbejderne i gamle dage. Grøntsagerne i spisehuset er af egen avl, og dyreholdet på gården består af bevaringsværdige gamle husdyrracer – jyske heste, røde malkekøer, svin, får, ænder og høns.

Omkring hovedbygningen ligger en smuk have, der er genskabt, som den så ud i 1920’erne med en buet græsplæne omgivet af buksbom og lyserøde Ellen Poulsen-roser. Frugttræerne er gamle sorter. I gårdens sidelænge fortæller en udstilling om Øresunds-fiskeriet, og en stue viser, hvordan en fiskerfamilie boede i begyndelsen af 1800-tallet.

Og man behøver ikke gå tomhændet hjem! I museumsbutikken er der et væld af lækre ting som nipsenåle, glaskander, gammeldags legetøj, hornvarer, lertøj og meget mere.
Jeg synes, det er sjovt at se, hvad man spiste i en finere husholdning dengang.