søndag, oktober 03, 2021

Noget af det bedste jeg har fundet på

Noget af det bedste, jeg har fundet på, er vores oplevelsesgruppe med gode venner. Jeg hygger mig med at arrangere ture, og vi mødes først til en kulturel oplevelse, og bagefter spiser vi frokost sammen.    Vores første udflugt var i maj 2018. Vi mødes hver anden måned - var lige afbrudt kort af coronanedlukningen i nogle måneder, hvor vi dog mødtes i det fri. 

For nylig var vi på Politimuseet i København. Det var en stor oplevelse. På Nørrebro ligger den gamle politistation fra 1884, Station 6, hvor man får et indblik i en række kriminalsager, og museet giver også et indtryk af politiets håndtering af forskellige former for kriminalitet fra bondefangeri, forfalskninger, tyveri og drab til prostitution og pornografi. På museet kan man finde alt lige fra falske kunstgenstande til mordvåben fra de mest berømte kriminalsager. Der er gamle politimotorcykler og en kriminalteknisk afdeling – og som på enhver anden politistation er der også en detentionsgang.

Vores idé med gruppen er at besøge alle de museer og slotte, som man ellers aldrig får set, og spise en hyggelig frokost sammen. Næste gang skal vi på Frihedsmuseet.

Vi har bl.a. været på Vikingeskibsmuseet, Louisiana, Frederiksborg slot,  Rungstedlund, Bakkehuset, Søfartsmuseet, Sophienholm, Rosenborg Slot, Glyptoteket,  Frilandsmuseet  og i Dyrehaven (i coronatiden, hvor det skulle være udendørs).  

Herunder er det billeder fra Rungstedlund, Bakkehuset og Vikingeskibsmuseet. Øverst er det Frederiksborg slot.