lørdag, juni 28, 2008

Kun for sjov

Kalven Feerdinand
Kom til at tænke på, at når vi siger, at vi ‘kun’ gør noget for sjovs skyld, taler vi om sjov på en affærdigende måde, som om det ikke er vigtigt. Vi har en tendens til at vurdere arbejde og alvor højt og glemmer, at det er lige så vigtigt at le og more os. Ironisk nok, for vi kender jo alle sammen den følelse af eufori, der melder sig efter en sund latter. Latteren får os til at slappe af og gør os mere åbne og mildere stemt over for andre mennesker. Hvis vi er heldige, sætter vi en kædereaktion i gang. Dem, vi smiler til på vores vej, løsner også op og giver den gode stemning videre. Smilet er et magtfuldt instrument!

Vi ved også, at latter er den bedste medicin, og vi har den hele tiden inden for rækkevidde. Det er bare at tænke på en sjov episode eller skabe en ny selv. Og vi forhøjer virkningen af medicinen, når vi deler den med andre. Hvis vi er heldige, gør de gengæld og fylder vores eget lager op.

Jo, det er vigtigt at give sig tid til eftertanke, og vi skal ikke glemme alvoren. Men der skal være balance. En god blanding giver en let gang på jorden.