lørdag, april 18, 2009

Fra sej sild til kedelig klumpfisk

Jeg elsker weekendtillægget til Frederiksborg Amts Avis. Det er smækfyldt med spændende artikler - i dag handler en af dem om en ny bog 'Sådan er mødre' af Bettina Wøhlk. Artiklen kommer med de mest grinagtige citater fra bogen, fx siger Hella Joof: 'De der udvidelsesveer, det er jo som at få benet savet af uden bedøvelse, mens der er nogen, der rokker én af ens visdomstænder løs ...'

Markedet bugner jo af belærende bøger om graviditet, fødsler, opdragelse og den slags. Men her fortæller nogle af Danmarks sjoveste kvinder om at forvandles fra sej sild til kedelig klumpfisk.

Bogguide skriver:

»Hvordan er det at være gravid? Er det virkelig så slemt at føde? Hvad skal man stille op med manden, der pludselig er blevet vældigt irriterende og hvad gør man, når ens barn begynder at kalde en for lortemor?

Disse og mange andre spørgsmål svarer Maise Njor, Annette Heick, Trine Pallesen, Anna Thygesen, Christine Feldthaus, Hella Joof og mange flere kendte kvinder på.

Med stor selvironi, livsklogskab og sjove anekdoter beretter mødrene om deres succeser og fiaskoer og giver et både morsomt, rørende og ikke mindst lærerigt portræt af en ny generation af mødre, der prøver at finde sig til rette i rollen som mor.«


Bogen er baseret på en tv-serie, der har en flot hjemmeside.