tirsdag, april 07, 2009

Sol er godt, viser ny undersøgelse

For få dage siden læste jeg i MetroXpress, at flere og flere børn får diabetes 1 på grund af mangel på D-vitamin. Og det skulle skyldes, at mange børn bliver smurt så grundigt ind i solcreme med høj solfaktor, at optagelsen af D-vitamin mindskes med 90 procent. Og nu ser jeg, at fordelene ved at solbade er langt større end ulemperne. Kvinder, som soler sig meget om sommeren i Sverige eller i vinterferien i varmere lande, har 30 procents mindre risiko for at blive ramt af en blodprop sammenlignet med dem, som holder sig i skyggen, viser en undersøgelse, som blev præsenteret i sidste udgave af ’Journal of thrombosis and haemostasis’.

Det er klart, at vi skal undgå overdrivelse og at blive forbrændt, da det kan give hudkræft, men der findes flere fordele ved solbadning både i forhold til blodpropper, brystkræft og postatakræft, siger den svenske lektor Pelle Lindqvist.

Jeg elsker at sidde i solen, i hvert fald, når det ikke er steghedt. Nu behøver jeg ikke at have dårlig samvittighed længere.