torsdag, september 24, 2009

Sprogminuttet

Efterår
Et af DRs mest populære sprogprogrammer, ’Sprogminuttet’, vender nu tilbage i en helt ny form i 400 små programmer, hvor sproget bliver taget under behandling på mange forskellige måder.

Danske forfattere fortæller fx om deres yndlingsord og om pudsige ord fra deres barndom. Musikere som Sys Bjerre fortæller også om deres brug af sproget i deres sangtekster.

Ud over den faste sendetid på P1 på hverdage klokken 12.42, vil ’Sprogminuttet’ jævnligt dukke op forskellige steder i P1’s sendeflade mellem de andre udsendelser. Og derudover vil man løbende kunne høre og podcaste de producerede programmer på dr.dk/sprogminuttet - altså før de bliver sendt på P1. De første ’Sprogminutter’ kan høres på nettet fra fredag den 25. september.

Her er et par eksempler:

Henrik Lorentzen, ordbogsredaktør ved Det Danske Sprog- og Litteraturselskab, fortæller hvilke ord og sprog, der ligger bag Harry Potters utallige trylleformularer. Og Lars Trap-Jensen, der er ordbogsredaktør fra Det Danske Sprog- og Litteraturselskab, regner på hvor meget sprog, et menneske producerer i løbet af en dag.

Det første program bliver sendt på mandag den 28. september klokken 12.42.