torsdag, januar 17, 2008

Fra Thailand til Thy

Fra Thailand til Thy

Dokumentarudsendelsen på DR 1 i går aftes om de 575 thailandske kvinder i Thy gjorde et stort indtryk på mig. Jeg kunne ikke slukke, før sidste minut var set. Udsendelsen tog hul på så mange problemer, at det var overvældende. Nogle havde været nødt til at efterlade deres barn i Thailand, fordi mændene automatisk får forældreretten ved skilsmisse.

Vi fik historien om thaipigernes netværk og fulgte en ny thaikvinde, der kommer til Thy med håbet om at finde en mand og bosætte sig i Danmark efter et håbløst ægteskab i Thailand med en voldelig mand. Gennem hende og tre dansk-thailandske ægteskaber skildres livet som thai i Thy.

Enhver ved, hvor frygtelig fattigdommen i Thailand er. Men først da jeg så udsendelsen i går, forstod jeg, at man kan leve sammen med en mand, som man kun har kendt i en uge. Alternativet ville være værre. I første gang drejer det sig om overlevelse og om at støtte familien hjemme i Thailand med penge. Manden kommer i anden række, og i bedste fald lærer thaikvinderne at elske ham, de får.

En gribende udsendelse. Så du den? Hvad synes du om den?