lørdag, januar 26, 2008

Pickwick Klubben

Pickwic KlubbenI dag havde vi for en gangs skyld en lørdag, hvor vi ikke skulle noget, så vi blev enige om en aften foran skærmen. Og hvad stiller man op, når det så viser sig, at der ikke er noget, man har lyst til at se i fjernsynet? I dette tilfælde skete der det, at den anglofile Monsieur (eller skulle man kalde ham Esquire i dagens anledning) fremtryllede en tyk kasse fra sine gemmer med BBC's Charles Dickens Collection. I sidste uge havde han i dølgsmål købt bokssættet med Pickwick Klubben, Oliver Twist, Nicholas Nickleby, Et juleeventyr, Store forventninger og Vor fælles ven på tilbud i Kvickly for ingen penge.

Nu har vi lige set de første 2 af Pickwick Klubbens 12 afsnit, og jeg har allerede overgivet mig uden forbehold. Den rammer mine bløde punkter for historie, for engelsk sprog og fremragende skuespil, og iscenesættelsen er smuk og morsom på samme tid. Jeg ved ikke, hvorfor englænderne er så meget bedre til den slags end alle andre, men sådan er det bare. Skuespillerne er så blændende dygtige, at man tror, det er løgn.

Dickens var samtidig med H.C. Andersen (de mødtes også med katastrofale følger, men det er en anden historie), og han er som skabt til tv. Der er så mange billeder i hans historier for ikke at tale om humor, drama og følelser for fuld udblæsning.

27 timers gedigen underholdning for 199 kroner - skynd dig, måske kan du nå det endnu!