mandag, juni 01, 2020

Frederiksberg Have, Hejremanden og et blogtræf

Forleden dag var jeg i Frederiksberg Have - og også i Zoologisk Have. De ligger jo lige ved siden af hinanden.  Her er lidt billeder fra denne dag. Jeg har flere gange set Hejremanden fodre fiskehejrerne i Frederiksberg Have, men det gør han ikke mere, efter det er blevet fodre forbudt at fodre dyrene her. Men hvad er der blevet af Hejremanden? Det fandt jeg ud af ved at google ham. Hejremanden er jo kendt i hele landet, fordi han har et helt særligt forhold til fiskehejrerne i Frederiksberg Have. Jeg har flere gange set ham med hejrer ganske tæt på, mens de ventede på en fisk fra hans pose. Hejremanden har trænet og fodret fiskehejrerne i Frederiksbergs Have i omkring 21 år, hvor han hver dag kom med fisk.

I maj 2012 havde Jens Drejer arrangeret et hyggeligt blogtræf i Frederiksberg Have, hvor vi først mødtes til frokost i Krøgers Familiehave. De små haver i Pile Allé er nok mest for traditionalister og tilhængere af opulent smørrebrød, stjerneskud, pariserbøf og stegt flæsk med persillesovs, men også her følger man med tiden.     

Efter frokosten var vi i Haveselskabets Have  og bagefter i Frederiksberg Have, som næsten dannede centrum for kunstnermiljøet i Guldalderen. Det lyder måske som en lang tur, men det er det egentlig ikke. Det tager kun få minutter at gå fra Krøgers Familiehave til Haveselskabets Have, og en rundtur i Frederiksberg have tager mellem 45 og 60 minutter afhængig af tempo og hyggepauser. I 2012 var vi så vidt jeg husker Madame og Monsieur, Jeanette og Finn, Pernille, Jens, Britt, Kisser og Rasmine.  Var du med Donald?

De fleste, der har været med til blogtræf, har haft sommerfugle i maven første gang, de var med. Til gengæld er der vist ingen som har fortrudt, at de har deltaget 😀