tirsdag, juli 21, 2020

Den dejligste have

Hvis du mangler et sted at tage på picnic med venner eller familie, kan jeg anbefale Fredensborg slotsparks private have, som er åben for alle her i juli. Vi besøgte haven for nogle dage siden med madkurv og kaffe. Der er en meget smuk afdeling med stauder og en rosenhave. Der er også gamle træer - blandt andet et tulipantræ. Tulipantræet er et efter danske forhold meget stort træ og cirka 200 år gammelt. I juli får det smukke gulgrønne blomster. Ved siden af står et ambratræ. Det er opkaldt efter den harpiks, der er i træet.

Både dronning Ingrid og dronning Margrethe har sat deres præg på det 1.000 m2 store, frodige staudebed efter engelsk forbillede.

I anledning af dronningens 70-års fødselsdag blev rosenhaven genskabt i forenklet form. Der er både historiske og moderne roser, som er sammensat med henblik på at give et flot farvespil og intense duftoplevelser fra midten af juni.

Fredensborg Slot og Den Reserverede Have er normalt kun for Kongehuset. Men indtil 9. august kan man besøge Den Reserverede Have og Urtehaven på egen hånd fra 9:00-17:00. Den offentlige del af slotshaven er altid åben.