søndag, oktober 21, 2007

Farverig søndag

Mikkels mus

Invitationen lød på sammenskudsgilde i anledning af Runes 24-års fødselsdag klokken 13 på Bellevue. Lige mig, som elsker at se min kulørte familie til ustrukureret sammenkomst! Vi medbragte gave: 1000 Places to See Before You Die og de drikkevarer, som var vores del af tjansen. Og sammen med en snes andre gæster spiste vi frokost med udsigt over Øresund fra vinduet. Kusine, fætter, fætters halvbrors fraskilte kone og to børn, moster, onkel og tante, Runes fraskilte forældre og venner ... Kan du følge med? Det kan jeg næsten heller ikke.

Først skulle jordomrejsefætter hentes og ærinder gøres for ham, for han har ikke bil for tiden, og gasflasker er tunge. Men det viste sig, at der også var en mus, der skulle have et lift, fordi moster gerne vil have sådan én i et bur. Den skulle så lige hentes hos jordomrejsefætters bror, der havde fanget den i morges under sofaen i Tisvilde, hvor han lå og rekonvalescerede efter en diskusprolapsoperation.

Da vi endelig ankommer til selskabet, kun lidt forsinket, står der en trettenårig skønhed med en rotte ved navn Askepot på skulderen og siger goddag. Så var der ellers mad i lange baner, dansk frokost plus momo, en mongolsk ret, her i tibetansk udgave fremtryllet af Runes ven David, der kan sådan noget.

Snakken gik til den ene side om studium, legatansøgninger og studiejob som telefonsælger, til den anden side om brændestabling og fuldtidsjob som skovarbejder.

Afslutningsvis gåtur i Dyrehaven, farvel og ønske om god vind til jordomrejsefætter, som drager af sted igen om et par dage.

Vi tog Strandvejen hjem hele vejen langs kysten i adstadigt tempo for at fordøje indtrykkene i ro og mag.

Apropos fordøjelse er vi lige blevet enige om at springe aftensmaden over.