søndag, oktober 14, 2007

Økologi for begyndere

Æbler

Her i refugiet er vi enige om at købe økologisk, når det overhovedet kan lade sig gøre, og det er i virkeligheden alt, alt for sjældent. Heldigvis bliver det langsomt bedre, men udvalget i de almindelige supermarkeder er stadig rystende dårligt. Det gælder også Kvickly, der praler hæmningsløst af deres økologiske varer i tide og utide.

Men der er selvfølgelig også dem, der mener, at økologiske varer er det rene fup. Synspunktet er, at grønsagerne sgu nok er sprøjtet nøjagtig lige så meget som alle andre grønsager, men hvis man kalder det økologisk, kan man forlange skyhøje priser for det. Eller også, at vi såmænd ikke tager skade af en smule sprøjtemidler.

Jeg har en metode til at at lukke munden på dem, der har den opfattelse. Jeg spørger: 'Hvis der lå to æbler foran dig - et almindeligt æble og et økologisk - og du kunne vælge frit, hvaffor ét ville du så vælge: dét med pesticider eller dét uden?'

Hører du til skeptikerne, er her en liste over, hvilke ikke-økologiske grønsager der indeholder flest giftstoffer. Den afslører, at æbler er de rene pesticidbomber.

Værsgo og spis!