mandag, januar 04, 2010

Raw food

Vinter
Der er hverken ovn, pander eller gryder i cafeens køkken, kunne man læse i Politikens madtillæg i går. Der er derimod en juicemaskine, en blender og noget, der minder om en bageovn. Den nye café hedder 42 Raw og ligger i Pilestræde. I New York vrimler det med raw food-spisesteder, og nu har vi også fået en i København.

Filosofien 'raw foodism' går ud på, at man kun spiser fødevarer, der ikke er opvarmet til mere end 42° og de er ikke forarbejdet på nogen måde. Madens enzymer og vitaminer bevares derfor bedst muligt. Raw food er desuden enden på alle slankekure - men kan simpelthen ikke blive for tyk, selv om man spiser alt, hvad man orker.

Det er to dygtige kokke, der står bag menuerne, som ernæringseksperten Caroline Fibæk har optimeret. Hvad mener du fx om rødbedesalat marineret i hindbæreddike eller bananpandekager med hindbærcouli, hakkede æbler og nødder? Menukortet tæller blandt andet også 11 salater. Prøv at se Caroline Fibæks spændende kager - det ser ikke ud som om, man vil lide nogen nød.

Jeg får i hvert fald lyst til at prøve cafeen så hurtigt som overhovedet muligt!
Og raw food lyder da lidt bedre end råkostkur ...