fredag, august 30, 2019

Bytur og Botanisk Have

Vi havde en spændende eftermiddag i København i forgårs. Vejret var perfekt - dog næsten for varmt, og i 29 graders varme gik vi i Botanisk Have. Man kunne se, at det er sensommer, for der var kun få blomster, men der er altid dejligt at gå rundt. Folk lå og tog solbad på græsplænerne, og vi drak kaffe ved den mobile kaffebod. I søen fodrede en grønbenet rørhøne sit afkom, og de gik begge to rundt på åkandernes store blade.

Vi fik set den nye japanske Uniqlo på Strøget og var betaget af de mange smukke ting og rimelige priser. Der må vi ind igen en anden dag. Frokosten fik vi på Italiano i Fiolstræde, to lækre vegetar-pizzaer.

Jeg måtte også ind og kigge i Botanisk Haves butik, og den ene af de to, der ekspederede, genkendte jeg straks på stemmen! Hun er en af mine tidligere kolleger og arbejder nu i Botanisk Have og på Naturhistorisk Museum. Når man er 60 år, er det svært at få arbejde, så hun havde været heldig.

Tænk engang, hele to gange i går aftes fløj der en stor mosaik-guldsmed ind i vores entré, og jeg måtte på jagt for at få den gennet ud.