torsdag, august 22, 2019

Høsttid

Det er høsttid, og traditionen tro er der mange høstmarkeder og andre spændende markeder og oplevelser i de næste par uger. Her er et lille udpluk fra Nordsjælland.

Aarstidernes høstmarked i Humlebæk på Krogerup Avlsgård den 31/8 og 1/9 fra 10 til 16.

Sundtoldsmarked i Helsingør lørdag den 24/8 fra 10 til 16. Sundtoldsmarkedet har 400 frivillige, og mange går rundt i tøj og uniformer fra begyndelsen af 1800-tallet. Man kan møde præster, soldater, kræmmere, håndværkere, kvaksalvere og kloge koner, yndige frøkener, garvede sømænd, kagekoner, gøglere og andet godtfolk. Der er 50 historiske handelsboder, hvor man fx kan købe skipperlabskovs, fiskefrikadeller, Sundtoldspølser, kommens- og sukkerkringler. Der er musik, sang og gøgl på hele markedspladsen og på skibene, der ligger til kaj. For børnene er der historiske lege, pandekagebagning, man kan skrive som i gamle dage, køre i hestevogn og lege med de frække gadebørn.

Louisiana i Humlebæk har litteraturfestival fra i dag og til på søndag, den 22/8 til 25/8.

Foreningen Klassisk Badeby i Liseleje har modeopvisning på Torvet med de sidste 125 års bademode den 24/8 kl. 14.

Flynderupgård i Espergærde har høstmarked den 7/9 fra 12 til 16. Med spillemandsmusik og mad fra madmors køkken, handelsboder med varer fra lokale producenter bl.a. honning, uld og skind, pileflet, nyopgravede kartofler, syltede varer og andre lokale specialiteter. Hestevognskørsel, historiske lege og tumlehalm for børnene. På landet var høstfesten tidligere højdepunktet efter det hårde arbejde med høsten. Når alt var kommet i hus, festede gårdens karle og piger, naboer og andre, der havde hjulpet med at høste, med god mad og en svingom.

Skal du på høstmarked?