fredag, marts 26, 2021

Hvad hedder træet i Slotsparken?

Hvad hedder dette træ, som blomstrer så smukt i Slotsparken i øjeblikket?

Det dejlige vejr i går blev brugt til en lang travetur rundt i Slotsparken i Hillerød.   Vi mødte mange, der var ude at cykle, gå eller løbe. Parken har en barokhave og søer, vandløb, broer, eng og gammel løvskov. Og det vrimler med dyr. Vi så ænder, blishøns, gæs, svaner og toppet lappedykker.  

Slotsparken byder på mange forskellige slags oplevelser -  og der er også en hyggelig café, Café Havehuset. 

Midt i den kunstige sø Ødammen i Frederiksborg Slotspark ligger Louises Ø med en norsk bjælkehytte. Den er for nylig blevet renoveret for første gang siden opførelsen midt i 1800-tallet. Øen med bjælkehytten og et par andre små bygninger blev etableret af Frederik den 7., som anlagde den romantiske del af slotshaven. Han etablerede søerne Badstuedammen og Ødammen og en kunstig ø, som kongen opkaldte efter sin kone, grevinde Danner, og kaldte Louises Ø. Bjælkehytten, der egentlig er mere end en hytte, nærmere et lille bitte træslot i to etager, er opført i granrafter.

Turen rundt om Slotssøen i Hillerød er en af mine yndlingsture.  Der er jeg nok en gang om ugen, og hver gang er der sket noget nyt i naturen. Det blev til 8.500 skridt og 6,2 kilometer i går.