lørdag, marts 13, 2021

Tur til Roskilde og ny dramaserie

Coronabegrænsningerne får os til at udforske vores nærområde langt mere, end vi   har gjort længe. Roskilde er fx ikke en by, vi kender ret godt. Men i går gik vi en længere tur gennem byen, som har smukke, gamle huse lige som Helsingør. Hvis man parkerer ved havnen og går gennem parken op til Domkirken, bliver man mødt af skilte med en fin gennemgang af domkirkens historie. Domkirken er en af de tidligste kirker i Europa bygget af mursten. Og så skal man lægge mærke til dens sammensatte arkitektur med tilføjelser af kapeller og våbenhuse, spir og tårne. Domkirken er opført i 1170 til 1280 - der er brugt 3 millioner mursten til kirken. Fra 1559 er alle danske konger blevet begravet her. 

Når vi nu var på opdagelse i byen, var det oplagt at opsøge et par af genbrugsbutikkerne.  I Kirkens Korshær faldt jeg for en lækker sweater  i Fair Isle-mønster  -  og Uffe fik en skjorte fra Pal Zileri (de koster egentlig 1825 kr.) til 20 kroner for begge dele.

Jeg har lige opdaget, at DR har en helt ny dansk-tysk dramaserie i 8 dele, og alle afsnit ligger klar. 'Under overfladen' hedder den og er med blandt andre Lene Maria Christensen, Thure Lindhardt og Jakob Cedergren.   Vi har lige set første afsnit, som er utroligt spændende! Et dansk og et tysk vennepar og deres teenagebørn bor sammen på en lille ø i Flensborg Fjord. De to familier er tæt sammenknyttede og lever et nærmest paradisagtigt liv på den smukke ø. Men snart krakelerer idyllen. Under en sejltur rammer ulykken, og alt begynder at falde fra hinanden. Løgne afsløres, og dybe hemmeligheder kommer op til overfladen ... Serien bliver sendt fra i morgen aften på DR1.