onsdag, april 28, 2021

Arboretet i Hørsholm

Er det ikke en fantastisk farve? Vi gik en dejlig tur i Arboretet, som ligger i Hørsholm. Et arboret er en samling af træer og buske til bl.a. forstvidenskabeligt brug, og Arboretet i Hørsholm er Danmarks største.

I maj måned blomstrer den imponerende samling af rododendron, og i efteråret er der en sand farveeksplosion af glødende høstfarver. Vi er heldige at bo i Danmark, hvor vi har fire årstider, og jeg elsker at komme i Arboretet året rundt. Arboretet har cirka 1.600 forskellige træer og buske, men over 8.500 planter, som er registreret i en fælles database. I december forrige år var vi på en rundvisning og hørte om træerne, der er fra hele verden.

Når coronaen er overstået, afholdes der løbende rundvisninger, hvor forskere, medarbejdere eller studerende fortæller om deres forskning og de spændende træer i samlingen. Rundvisningerne er gratis og tilmelding er ikke nødvendig.

De første træer blev plantet i 1936, og de ældste træer er over 80 år. Man kan finde træer fra 1934, fordi de begyndte deres liv i Forstbotanisk Have i Charlottenlund. Det er en 100 år ældre forløber for Arboretet i Hørsholm, og Forstbotanisk Have i Charlottenlund er også et besøg værd.