fredag, april 23, 2021

Tulipanfestival i Gavnø Slotspark

For to år siden var jeg i Gavnø Slotspark for første gang. Vi var en lille gruppe bloggere, der mødtes for at se Danmarks store Tulipanfestival, som holdes hvert år - i år er det fra i morgen lørdag den 24. april til 23. maj, man kan opleve flere tusinde tulipansorter fra førende løgavlere i Danmark.

Tulipanfestivalen har siden 1957 været og er i dag stadig Danmarks største af sin art - og kendt i udlandet. Hvert år i oktober måned lægger slotsgartnerne tusindvis af blomsterløg i jorden, og hvert år er det nye løg, som udstilles, og med nye formationer af bede og farvesammensætninger.

Den 24. maj inviteres gæster til at komme og grave afblomstrede tulipanløg op, tage dem med hjem og lade dem tørre sommeren over. Så er de klar til at blive plantet igen til efteråret. Næste forår vil man så have en bid af Gavnø Slotspark i sin egen have. Først-til-mølle princippet gælder. Husk at medbringe lille skovl og poser. Blomsterløgene må tages med hjem uden beregning. Der skal betales almindelig entré.