torsdag, august 06, 2009

Regression

Blandt de mange spændende kommentarer, der kom til emnet 'Hokus Pokus', var der nogen skepsis over for påstanden om, at alle de store astronomer og matematikere i historiens løb var astrologer, og modargumentet var, at disse astronomer levede for meget længe siden i en tid, hvor absolut alle til en vis grad troede på hokus pokus, og det blev anført, at det ikke er noget argument i 2009. Og den pågældende tilføjede 'Vis mig en moderne astronom, som tror på astrologi'.

Og svaret er, at Heinrich Kündig, som alle astrologer i Skandinavien og i de tysktalende lande kender, og som levede fra 1909 til 1989 og altså først døde for 20 år siden, var astronom og matematiker og altså også en fremragende astrolog, som især er kendt for bogen 'Astrologische Prognose', der udkom i marts 1955.

Man kunne til emnet 'Hokus Pokus' foretage et lille sidespring til regression, som er tilbageføring af en person til tidligere liv. Som så meget andet inden for det paranormale område bliver regression ikke anerkendt 'på bjerget', men den australske psykolog Peter Ramster, der har været en pioner inden for udforskningen af reinkarnationsområdet, har opnået forbløffende resultater.

Kanal 2, som ikke eksisterer mere, bragte i slutningen af 1980'erne en tv-udsendelse, hvor man hører fire kvindes forbløffende beretninger om tidligere liv under hypnotisk regression. Det var ganske almindelige kvinder fra Sydney, der aldrig havde været uden for Australien. Hvad de fortalte blev udførligt registreret, og derefter drog et tv-hold til England, Frankrig, Skotland og Tyskland, hvor kvinderne havde levet et liv for år tilbage. En kvinde blev ført tilbage til sit liv i Somerset i England, hvor hun havde levet for 250 år siden, og da tv-holdet og Peter Ramster rejste til England med hende, kunne hun finde rundt i det område, hvor hun engang havde levet og kunne udpege sit fødested, som stadig eksister. En af kvinderne havde levet i tiden omkring den franske revolution sidst i 1700-tallet, en anden i Nazityskland i perioden 1938-43, hvor hun som teenager blandt andet havde oplevet Krystalnatten og opholdt sig i en KZ-'Vernichtungslager'. Hun kunne beskrive lokale forhold meget detaljeret, og alt blev bekræftet af lokale kontrollanter, dokumenter, gamle kort og arkitekttegninger, hvor der var sket ombygninger. Begge kvinder var i stand til at 'vise rundt' og finde frem til gamle opholdssteder og bopæle på lokaliteter, som de umuligt kunne have kendskab til fra deres nuværende liv, hvor de aldrig havde været uden for Australien.

Kvinden, der 'vendte tilbage' til Frankrig, talte fransk under hypnosen, oven i købet uden accent og med gammeldags udtale.

Den australske advokat Victor Zammit nævner i sin bog A Lawyer Presents the Case for the Afterlife også Peter Ramsters udsendelse. Hele bogen kan læses her, og kapitlet om reinkarnation her.

At regressionen blev opnået gennem hypnose har især generet videnskaben, der har valgt helt at ignorere Peter Ramsters resultater. Man hævder frejdigt, at der ikke er tilvejebragt objektive beviser på reinkarnation, og at påstandene om tidligere liv må skyldes selektiv tænkning og /eller det psykiske fænomen 'falske erindringer'.

Hvad mener du om regression og reinkarnation?